آموزش تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان ، از مصرف غذا های چرب خودداری کنیم
آموزش تغذیه صحیح باهدف حفظ سلامتی و شادابی بدن در ماه مبارک رمضان بهواسطه تغییراتی که در وعدههای غذایی ایجاد میشود، در سرای محله وصال برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دوشنبه 30 اردیبهشت 97 در نشستی مهندس آزاده کسایی کارشناس ارشد صنایع غذایی با سالمندان و میانسالان سرای محله وصال در خصوص تغذیه صحیح در روزهداری در طی ماه مبارک رمضان به گفتگو نشست و گفت: روش صحیح تغذیه در ماه رمضان، یکی از موارد مهمی است که لازم است موردتوجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی یا روحی جلوگیری شود.
وی افزود: بهطورکلی شیوه تغذیه ماه رمضان با دیگر ماهها تفاوت چندانی ندارد و فقط برخی نکات ریز و مهم است که روزهداران باید هنگام سحر به آن توجه کند. چراکه روزه میتواند در کنترل بسیاری از بیماریها مانند کبد چرب مؤثر باشد. همچنین در بسیاری از مطالعات ثابتشده است که با قطع کردن رژیم غذایی، بیمار توانسته است بعد از دو تا سه روز عوارض بیماری را به حداقل برساند.
مهندس کسایی تصریح کرد: درواقع بر اساس پژوهشهای علمی، روزهداری سبب آرامش روحی شده و استرس و نگرانی را از انسان روزهدار دور میكند. این امر مسلماً تنها در سایه گرسنگی و تشنگیهای بیهدف و بدون احساسات پاك معنوی میسر نخواهد شد.
وی یادآور شد: درمجموع میزان غذای هرروز باید انرژی ما را تأمین کند و این انرژی از پروتئینها و ریزمغذیها در حد معینی به دست آید. اگر برنامه غذایی ما چنین مشخصاتی داشته باشد، یعنی تغذیه سالم داریم.
کسایی بابیان اینکه مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصاً بین غذا توصیه نمیشود، خاطرنشان کرد: مصرف آب زیاد در وعده سحری، موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیمهای گوارشی شده و روند هضم غذا مختل میشود، لذا مصرف بیرویه آن توصیه نمیشود؛ همچنین باید توجه شود که مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آبمیوه، شیر کمچرب، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک میکند که تعادل آب و الکترولیتهای بدن در هنگام روزهداری، حفظ شود.
ارسال به دوستان